Waar de inzingoefeningen van Meerstemmig inzingen en Harmonisch inzingen vooral gericht zijn op het afstemmen van de klank en intonatie, daagt Tijs Krammer met zijn Ritmische inzingers zangers uit om te werken aan gelijkheid, timing en stijlgevoel. Hij richt zich daarbij specifiek op koren en vocal groups in de lichte muziek.

De 58 spiksplinternieuwe canons zijn vaak geïnspireerd op bestaande nummers, gegroepeerd op muziekstijl, en volgens een superhandig systeem snel in te studeren. Want tijdens het inzingen wil je natuurlijk zo min mogelijk bezig zijn met noten studeren.

Bijkomend voordeel van deze inzingers in canon, is dat zangers binnen één oefening afwisselend de terts, kwint en grondtoon zingen (en daarmee stiekem toch weer werken aan harmonisch bewustzijn) en dat ook de hoogste sopraan aan den lijve ervaart hoe het is om de baslijn te zingen. Zo wordt inzingen weer fris en avontuurlijk!

Quotes

“Op een heldere en gestructureerde manier krijg je als gebruiker passende inzingers voor elk niveau die inspireren en enthousiasmeren. Een boek dat zorgt voor een frisse start van elke repetitie. Een geweldige aanrader!”

Pepijn Lagerwey, dirigent van Close Up en directeur van BALK

“Krammer geeft ons met dit boek – in de vorm van leuke oefeningen die snel resultaat geven – goede handvatten voor het onder de knie krijgen van het zo onmisbare ritme-gevoel!”

Annemiek van der Ven, dirigent VU-koor en zanger in Wishful Singing

Mp3’s

Alle inzingoefeningen zijn op de onderstaande pagina’s te beluisteren, zodat je als lezer op eenvoudige manier een indruk kunt krijgen van de canons.
   Hoofdstuk 1
   Hoofdstuk 2
   Hoofdstuk 3
   Hoofdstuk 4
   Hoofdstuk 5
   Hoofdstuk 6
   Hoofdstuk 7
   Hoofdstuk 8