English
Deutsch
Español
Français
Nederlands
Tijs Krammer studeerde lichte muziek zang bij Edwin Rutten aan het Utrechts Conservatorium. Vervolgens studeerde hij koordirectie en deze studie sloot hij af bij Jos van Veldhoven aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daarna volgde hij privé-lessen vocal jazz bij Phil Mattson in de VS en arrangeren bij Michele Weir in de VS en bij Bob Zimmerman.

Tijs Tijs maakte van 2000 tot 2004 deel uit van de a capella popgroep Montezuma's Revenge. Vóór zijn tijd met Montezuma was hij oprichter en dirigent van close harmony-koor Be Sharp! en van de vrouwengroep Divina. In het voorjaar van 2008 was hij interim-dirigent bij Dekoor (winnaar van eo Korenslag 2007). Hij was dirigent van Leeuwenhart (winnaar van het Nederlands Koorfestival 2008) en muzikaal leider van Vocalicious (winnaar van het Balk Top-festival in 2011) en vocal group voor wereldmuziek Pangaea (eerste prijs op het Balk Top-festival 2013). In 2015 is hij gestart met The Jump, een vocal group voor scholieren. Hij is op dit moment muzikaal leider van Twelve.

Tijs was van 2008 tot 2012 hoofddocent van de studie 'Koorleider Lichte Muziek' aan het Haarlems Conservatorium. Bij Balk is hij cursusleider van de opleiding Dirigent Licht Vocaal, die eens in de twee jaar wordt georganiseerd, en eveneens van de Arrangeercursus. Hij is artistiek leider en vaste dirigent van de zomercursus Vocal Pop & Jazz Days. Hij is docent bij de dirigentenopleiding Vocal Leadership, zowel aan het conservatorium van Rotterdam als van Tilburg. Vanaf 2018 is hij verbonden als docent koordirectie aan het conservatorium van Amsterdam.

Tijs arrangeert voor diverse professionele vocal groups, zoals Intermezzo, The Gents, Wishful Singing, Montezuma's Revenge en Frommermann. Zijn arrangementen worden uitgegeven bij Music Shop Europe (voorheen De Haske), Molenaar Edition, ChorusOnline, Ferrimontana, ZoecMusic en Humm A Cappella.

Tijs heeft zeven boeken gepubliceerd, vier boeken met inzingoefeningen (Meerstemmig inzingen, Een en al oor, Harmonisch inzingen en Ritmische inzingers), een boek over solfège (Van blad zingen) en een boek over arrangeren (Arrangeren voor koor en vocal group). In januari 2019 verscheen zijn meest recente boek: Slagtechniek voor koordirigenten.

create counter