English
Deutsch
Español
Français
Nederlands
Tijs Krammer studeerde lichte muziek zang bij Edwin Rutten aan het Utrechts Conservatorium. Vervolgens studeerde hij koordirectie en deze studie sloot hij af bij Jos van Veldhoven aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daarna volgde hij privé-lessen vocal jazz bij Phil Mattson in de VS en arrangeren bij Michele Weir in de VS en bij Bob Zimmerman.

Tijs

Tijs maakte van 2000 tot 2004 deel uit van de a capella popgroep Montezuma's Revenge. Vóór zijn tijd met Montezuma was hij oprichter en dirigent van close harmony-koor Be Sharp! en van de vrouwengroep Divina. In het voorjaar van 2008 was hij interim-dirigent bij Dekoor (winnaar van eo Korenslag 2007). Hij was oprichter en dirigent van Leeuwenhart (winnaar van het Nederlands Koorfestival 2008) en muzikaal leider van Vocalicious (winnaar van het Balk Top-festival in 2011) en vocal group voor wereldmuziek Pangaea (eerste prijs op het Balk Top-festival 2013). In 2019 is hij gestart met East Dock Voices, een vocal group dat is verbonden aan het Conservatorium van Amsterdams. Hij is op dit moment muzikaal leider van Twelve, Fuse en The Jump. In februari 2020 dirigeerde hij een project met het Vlaams Radiokoor.

Tijs was van 2008 tot 2012 hoofddocent van de studie 'Koorleider Lichte Muziek' aan het Haarlems Conservatorium. Bij Balk is hij cursusleider van de opleiding Dirigent Licht Vocaal, die eens in de twee jaar wordt georganiseerd, en eveneens van de Arrangeercursus. Hij was van 2008 tot 2018 artistiek leider en vaste dirigent van de zomercursus Vocal Pop & Jazz Days. Hij is docent bij de dirigentenopleiding Vocal Leadership aan het conservatorium van Rotterdam. Vanaf 2018 is hij verbonden als docent koordirectie aan het conservatorium van Amsterdam.

Tijs arrangeert voor diverse professionele vocal groups, zoals Intermezzo, The Gents, Wishful Singing, Montezuma's Revenge, Frommermann en het Vlaams Radiokoor. Zijn arrangementen worden uitgegeven bij Music Shop Europe (voorheen De Haske), Molenaar Edition, ChorusOnline, Ferrimontana, ZoecMusic, Humm A Cappella en Sheet Music Plus.

Tijs heeft diverse boeken gepubliceerd, vier boeken met inzingoefeningen (Meerstemmig inzingen, Een en al oor, Harmonisch inzingen en Ritmische inzingers), een boek over solfège (Van blad zingen) en het boek Arrangeren voor koor en vocal group. Een flink deel van boeken zijn ook in het Duits verschenen. In januari 2019 werd Slagtechniek voor koordirigenten gepubliceerd, waarvan in 2022 zowel een Engelse als een Duitse vertaling verschijnt. In 2020 is bij Alfred Publishing zijn eerste Engels uitgave verschenen: Harmonic warm-ups.

 

 

create counter