Lettertype voor akkoordsymbolen

Het schrijven van akkoordsymbolen kun je doen met gewone tekens, zoals ze op je toetsenbord staan. Maar dat is enigszins behelpen. Voor een mol moet je dan een b gebruiken, een driehoekje voor een majeur septiem bestaat niet en je kunt toevoegingen ook niet in superscript zetten. Mooie akkoordsymbolen maken is een hele klus, of je het nu in een tekstverwerker doet of in een muzieknotatieprogramma.

Ik heb een lettertype gemaakt waarmee je op eenvoudige wijze mooie akkoordsymbolen kunt creëren. De akkoordsymbolen kun je gewoon in een tekstverwerker maken en boven de songteksten zetten. Maar je kunt het lettertype ook gebruiken in een muzieknotatieprogramma. Hier is een voorbeeld van het gebruik:chordsymbols
Alles wat in de afbeelding roze is weergegeven is met het lettertype gemaakt, door een combinatie te maken van tekens die op het toetsenbord zitten. Het akkoord rechtsboven bijvoorbeeld is gecreëerd door eenvoudigweg B7<9/D# in te tikken . Het font is zo ontworpen dat de grootte en de hoogte van de symbolen vanzelf goed komen te staan.

Meer voorbeelden van het lettertype kun je bekijken op www.chordsymbols.com. Je kunt het lettertype aanschaffen op www.myfonts.com.