Notenbalken trekken op een whiteboard

Afgelopen weekend heb ik eindelijk mijn nieuwste gadget in de praktijk kunnen gebruiken. Het is een stiftenhouder waarmee je notenbalken kunt trekken op een whiteboard (of op een flipover). Aan zoiets heb ik behoefte, als ik lesgeef in een lokaal waar er geen notenbalken op het bord staan. Ik noem het ding een whiteboard­notenbalken­lijnentrekker­stiftenhouder. Ik heb hem ontworpen met een 3d-tekenprogramma en laten printen bij een bedrijfje.

Het werkt eenvoudig. In de houder gaan vijf whiteboard-stiften van het merk Pentel. (Na enig onderzoek bleken dat de beste stiften.) De houder ziet er zo uit:

En hier is een filpje van hoe je hem in de praktijk gebruikt (ik moet nog wat oefenen, vindt Pepijn):

 

Mocht je ook tegen dit probleem aanlopen: je kunt hem bij me bestellen